Geld opnemen

Hoe moet ik geld opnemen?

Bij opname van contanten kunt u op het scherm kiezen uit snelkas en kasopname. Bij snelkas zijn de te kiezen bedragen voor gedefinieerd. Bij kasopname kunt u zelf een bedrag kiezen afhankelijk van uw saldo, de daglimiet van uw bank en de transactielimiet van de ATM.

Stap 1

Plaats uw pinpas in de kaartgleuf

Stap 2

Toets uw pincode in (voor uw veiligheid, houd hierbij uw andere hand ervoor)

Stap 3

Maak een keuze uit snelkas, kasopname, rekeningsaldo opvragen of een van de andere mogelijkheden

Maximale opname

Het maximaal op te nemen bedrag is, afhankelijk van uw saldo en de daglimiet van uw bank en transactielimiet van de ATM.

Vergeet niet uw contanten en pinpas uit de Cashpnt te nemen. De invoerlade van de Cashpnts kan een maximaal aantal biljetten tegelijk verwerken. Wilt u meer opnemen dan dit aantal, dan kunt u dat in meerdere transacties doen (bijv. indien u een bedrag van SRD 3.000 wenst op te nemen, dient u 2 transacties te doen, 1 van SRD 2.000 en 1 van SRD 1.000)

Hoe moet ik een bedrag van SRD 3.000 opnemen?

De invoerlade van de Cashpnts kan een maximaal aantal biljetten tegelijk verwerken. Wilt u meer opnemen dan dit aantal, dan kunt u dat in meerdere transacties doen (bijv. indien u een bedrag van SRD 3.000 wenst op te nemen, dient u 2 transacties te doen, 1 van SRD 2.000 en 1 van SRD 1.000)

Mijn pinpas is ingeslikt, wat moet ik doen ?

Neem contact op met Cashpnt voor informatie over het retourneren van uw pinpas. Mogelijke oorzaken waarom uw pinpas is ingeslikt kunnen zijn:

  1. U heeft een aantal keren verkeerde pin ingetoetst
  2. Uw pinpas is beschadigd
  3. Uw pinpas is vervallen

Mijn buitenlandse pinpas is ingeslikt, wat moet ik doen ?

Neem contact op met Cashpnt voor informatie over het retourneren van uw buitenlandse pinpas of bezoek ons kantoor van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 15.30 uur. Cashpnt maakt een afspraak met u voor de afgifte van uw buitenlandse pinpas.

Cashpnt accepteert mijn pincode niet, wat moet ik doen?

Neemt u contact op met uw bank om uw pincode te verifiëren of te veranderen

Ik ben mijn pincode vergeten, wat moet ik doen?

Neemt u contact op met uw bank om een nieuwe pincode aan te vragen.

Ik heb geen geld of het onjuiste bedrag ontvangen?

Neemt u telefonisch contact op met onze helpdesk 132 en meld dit incident aan. BNETS start een onderzoek waarna er binnen 3 werkdagen weer contact met u zal worden opgenomen.

Ik heb beschadigde biljetten van de Cashpnt ontvangen?

Cashpnt gaat zorgvuldig om met de bankbiljetten. Alle biljetten in onze automaten zijn geschikt voor gebruik. Indien u onverhoopt toch beschadigde biljetten ontvangt, dan kunt u contact opnemen met onze Helpdesk telefoonnummer 132. Onze helpdeskmedewerker registreert de klacht over het beschadigde biljet en u kunt een reclame indienen bij de desbetreffende aangesloten bank. Indien de informatie aangehaald in de reclame terug te vinden is in de registratie, dan kunt u het beschadigde biljet inwisslen voor een nieuw biljet bij de bank.

Hoeveel geld kan ik opnemen?

U kunt zelf een bedrag kiezen afhankelijk van uw saldo, de daglimiet van uw bank en de transactielimiet van de ATM. De invoerlade van de Cashpnts kan een maximaal aantal biljetten tegelijk verwerken. Wilt u meer opnemen dan dit aantal, dan kunt u dat in meerdere transacties doen (bijv. indien u een bedrag van SRD 3.000 wenst op te nemen, dient u 2 transacties te doen, 1 van SRD 2.000 en 1 van SRD 1.000)

Cashpnt Algemeen

Wat zijn Cashpnts?

ATM’s van De Surinaamsche Bank, de Finabank, de Coöperatieve Spaar- en Kredietbank Godo, de Hakrinbank, de Surinaamse Postspaarbank en VCB Bank in heel Suriname worden over een periode van 2 jaar overgenomen door Cashpnt. Cashpnt is een samenwerking met de De Surinaamsche Bank, de Finabank, de Coöperatieve Spaar- en Kredietbank GODO, de Hakrinbank, de Surinaamse Postspaarbank en de VCB Bank waarbij het uitgangspunt is het opzetten van een efficiënter, bankonafhankelijk netwerk van geldautomaten.

Cashpnts worden geografisch gelijkmatiger verspreid over Suriname zodat iedereen contant geld kan opnemen. U herkent de Cashpnts aan de rood/grijze kleur en zullen uiteindelijk allemaal hetzelfde werken. Eén punt met vele mogelijkheden!

Waar staan de Cashpnts?

Vanaf juli 2021 zullen de eerste Cashpnts in Sipaliwini, Paramaribo en Brokopondo te vinden zijn. In de loop van 2021 zullen er meerdere Cashpnts op verschillende locaties komen. Vanaf 2022 worden alle ATM’s van De Surinaamsche Bank, de Finabank, GODO, de Hakrinbank, de Surinaamse Postspaarbank en VCB Bank vervangen door Cashpnts. Het ATM-netwerk van Cashpnt zal uiteindelijk uit meer dan 80% van de ATM’s in Suriname bestaan.

Kijk hier waar onze Cashpnts staan

Hoe werkt een Cashpnt?

Stap 1

Plaats uw pinpas in de kaartgleuf

Stap 2

Toets uw pincode in (voor uw veiligheid, houd hierbij uw andere hand ervoor)

Stap 3

Maak een keuze uit snelkas, kasopname, rekeningsaldo opvragen of een van de andere mogelijkheden

Hoe ziet een Cashpnt eruit?

De buitenkant van de Cashpnt krijgt een nieuw uiterlijk en de schermen veranderen zodat alle Cashpnts uiteindelijk op dezelfde manier werken. Cashpnts herkent u aan de rood/grijze kleur.

Welke betaalpassen worden geaccepteerd?

Cashpnt accepteert alle lokale pinpassen en Mastercard creditcards. U kunt zo vaak en zoveel geld opnemen als uw saldo en de daglimiet in SRD van uw bank dat toelaat.

Wat betekent de komst van Cashpnt voor mij?

Als pinpashouder verandert er niets! U kunt gewoon pinnen alleen heet uw vertrouwde ATM binnenkort Cashpnt.

Pinpas

U behoudt uw huidige pinpas en blijft klant van uw huidige bank.

Pinnen

U kunt bij iedere Cashpnt pinnen (nu ook nog bij de ATM’s van de banken).

Pincode

U behoudt uw huidige pincode.

Opname

Het maximaal op te nemen bedrag is afhankelijk van het saldo van uw rekening en de daglimiet van uw bank.

Cashpnts

Uiteindelijk werken alle Cashpnts hetzelfde.

Wat is het verschil tussen een Cashpnt en een bank afhankelijke ATM?

De functionaliteiten van de huidige bankafhankelijke ATM’s verschillen enigszins van elkaar. Als pinpashouder van een bank kunt u bij alle ATM’s van de verschillende banken terecht.

Cashpnt neemt geleidelijk aan ATM’s van De Surinaamsche Bank,  Finabank, de Coöperatieve Spaar- en Kredietbank GODO, Hakrinbank, de Surinaamse Postspaarbank en VCB Bank in heel Suriname over. De buitenkant van de Cashpnt krijgt een nieuw uiterlijk en de schermen veranderen zodat alle Cashpnts uiteindelijk op dezelfde manier werken. Cashpnts herkent u aan de rood/grijze kleur.

Ik heb onregelmatigheden bij een Cashpnt opgemerkt?

Indien u onregelmatigheden ziet bij een Cashpnt, neemt u dan onmiddellijk contact op met onze helpdesk 132.

Ik heb onregelmatigheden bij een bankafhankelijke ATM opgemerkt?

Indien u onregelmatigheden ziet bij een bankafhankelijke ATM, neemt u dan onmiddellijk contact op met onze helpdesk 132.

Een Cashpnt werkt niet?

Indien een Cashpnt niet werkt, neemt u dan contact op met onze helpdesk 132.

Een ATM werkt niet?

Indien een ATM anders dan een Cashpnt niet werkt, neemt u dan contact op met onze helpdesk 132.

Mijn pinpas is geblokkeerd, wat moet ik doen?

Neem contact op met uw eigen bank als Cashpnt aangeeft dat uw pas geblokkeerd is en eventueel ingeslikt wordt. Cashpnt heeft geen inzicht in uw bankgegevens.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van een Cashpnt?

De kosten voor een geldopname bedragen SRD 5,00.

CASHPNTS BIJ U IN DE BUURT

Wilt u geld opnemen of uw saldo checken? Kijk dan via de locatiewijzer welke dichtsbijzijnde Cashpnt u kunt bezoeken.